ARPIM
rss

Acasa

 

 

 Medicamentele nu sunt bomboane!

 

,,Sa ai sanatate pentru ca este mai buna decat toate” – acestea sunt cuvintele unei urari traditionale. Romanii zic asta pentru ca, din punctul lor de vedere, sanatatea este foarte importanta, dar in acelasi timp este fragila si schimbatoare.

 

Pentru romani, sanatatea devine o prioritate doar atunci cand este amenintata si de aceea, urmand acelasi principiu, acestia apeleaza mai mult la tratament, decat la preventie, ba mai mult, apeleaza de cele mai multe ori la tratamente administrate dupa bunul plac, care de cele mai multe ori le agraveaza starea.

 

Automedicatia este o problema de sanatate publica, si este o problema grava, cu atat mai mult cu cat importanta unui consult medical si riscurile automedicatiei nu sunt constientizate de mare parte dintre romani.

 

Lucrurile merg chiar un pas mai departe atunci cand parintii aleg sa le dea copiilor medicamente fara a merge la un consult medical, nestiind la ce riscuri ii supun pe cei mici.

 

Noi, Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente, cu sprijinul Ministerului Sanatatatii ne dorim sa va informam, ne dorim sa va spunem cat mai multe despre acest fenomen al automedicatiei si despre riscurile pe care le poate avea pentru copii.

 

Un studiu efectuat in luna martie a anului 2012 ne spune ca mai mult de jumatate dintre parintii intervievati au administrat medicamente copiilor fara a merge in prealabil la un consult medical si fara a constientiza pe deplin riscurile la care ii supun pe cei mici.

 

Nu administrati medicamente copiilor fara a merge la un consult medical – acesta este mesajul nostru, la care va puteti gandi de fiecare data cand cel mic se imbolnaveste.

 

Va invitam sa va alaturati campaniei noastre de responsabilitate sociala pe tot parcursul anului acesta, sa participati la evenimentele noastre, sa cititi materialele redactate de specialistii nostri. Pe scurt, va invitam sa va convingeti ca automedicatia nu este cea mai buna metoda de a actiona atunci cand cel mic este bolnav.